Home / Loterijen / Vriendenloterij

Vriendenloterij

De Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij is de loterij waarbij je met je mobiele telefoonnummer deelneemt. Deze loterij is opgericht in 1989 door initiatiefnemer Humanitas. Tegenwoordig is de loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V., waar ook de Postcode Loterij en de BankGiro Loterij toe behoren. Ieder van deze loterijen heeft een eigen bestand aan goede doelen die gesteund worden aan de hand van de opbrengsten van de verkochte loten. De Vrienden Loterij is de loterij die steun biedt aan goede doelen die met sport, gezondheid en welzijn te maken hebben.

Je deelname aan de Vrienden Loterij

Met de Vrienden Loterij maak je iedere maand kans op mooie prijzen. En niet alleen jijzelf valt in de prijzen, met de opbrengst van de verkochte loten worden namelijk vele goede doelen gesteund. De Vrienden Loterij is gericht op sport en welzijn. De goede doelen die door deze Loterij gesteund worden zijn dan ook voornamelijk te vinden in de hoek van gezondheid en beweging.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Humanitas, de Hartstichting, Kika en goede doelen als de Dirk Kuyt Foundation en Jantje Beton.

Met je deelname worden de verschillende goede doelen voorzien van extra financiële steun. Na de uitkering van de prijzen gaat het grootste gedeelte van de opbrengsten direct naar de goede doelen. Hiermee worden specifieke projecten gefinancierd.

Prijzen Vrienden Loterij

De Vrienden Loterij heeft voor iedere maandelijkse trekking een breed scala aan prijzen die verloot worden, variërend van groot tot klein. Uiteraard staan er mooie geldbedragen klaar voor vele winnaars, maar ook auto’s, reizen en vakanties, elektronica, leuke dagjes weg of persoonlijke verzorgingspakketten vallen binnen het prijzenpakket. Voor ieder iets wils dus! En omdat er zo veel prijzen te winnen zijn is de winkans bij de Vrienden Loterij ook nog eens aanzienlijk!

Je telefoonnummer is je lotnummer

Bij de Vrienden Loterij speel je mee met je mobieltje. Niet dat je een spel dient te spelen, je telefoonnummer is je lotnummer. De winnaar van de trekking wordt gekozen uit de deelnemende telefoonnummers.

Gesponsorde televisieprogramma’s

De Vrienden Loterij is betrokken bij verschillende televisieprogramma’s, vaak met een sociaal maatschappelijk thema. Voorbeelden van programma’s waaraan de Vrienden Loterij meegewerkt heeft of een bijdrage aan geleverd heeft zijn Wie goed doet (in 2014 op televisie, gepresenteerd door Renate Verbaan), Effe Geen Cent Te Makken (2013, Gerard Joling en Gordon leven een maand op bijstandsniveau) en De Frogers: Helemaal Heppie (2009, familie Froger).

Top