Header Image
Home / Loterijen

Loterijen

Nationale Postcode Loterij

Bij de Nationale Postcode Loterij is je postcode je lotnummer. Wordt jou postcode als winnend lotnummer getrokken, dan wint de hele postcode! Meestal wordt een bepaald bedrag dan twee keer uitgekeerd: een keer aan de exacte cijfer/letter combinatie en een keer aan alleen de nummercombinatie.

Voorbeeld: wint de postcode 1234ab, dan verdeelt deze postcode het bedrag. Daarnaast wordt onder de overige deelnemers met postcode 1234 en alle overige lettercombinaties hetzelfde bedrag verdeelt.

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Met je deelname aan de loterij maak je niet alleen kans op mooie geldprijzen, er worden ook vele uitjes weggegeven als prijs. Omdat de BankGiro Loterij een goede doelen loterij is gaat een deel van de opbrengst uit verkochte loten rechtstreeks naar benificienten, culturele instellingen die financiƫle steun ontvangen van de bankgiro loterij.

De hoogte van deze steun zal in 2015 meer dan 60 miljoen euro bedragen. Dit bedrag wurdt verdeeld over meer dan 60 culturele goede doelen.

De BankGiro Loterij is sinds 2002 onderdeel van de stichting nationale goede doelen loterijen. Andere loterijen die hiervan deel uitmaken zijn de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij is de loterij voor clubs en verenigingen. De VriendenLoterij, voorheen bekend onder de naam sponsor bingo loterij, zet zich in voor goede doelen die bijdragen aan gezondheid en welzijn van Nederlanders. Een deel van de opbrengsten uit lotenverkoop komt ten goeden aan de goede doelen. Hiermee probeert de loterij hun missie na te leven: mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug geven zodat ze mee kunnen doen in de samenleving.

De VriendenLoterij is in 1989 opgericht onder de naam sponsor bingo loterij. Sinds 1998 is de sponsor bingo loterij onderdeel van de stichting nationale goede doelen loterijen en ging de loterij verder onder de naam vrienden loterij. Andere loterijen die deel uitmaken van de goede doelen loterijen zijn de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

Top