Home / Loterijen / Staatsloterij

Staatsloterij

Deelname met de Staatsloterij deelnemen aan de Staatsloterij kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen standaard deel te nemen met een abonnement of juist alleen met een specifieke trekking. Op deze manier heb je meer vrijheid om zelf te kiezen wanneer je wel en wanneer niet meedoet.

Verschillende soorten Staatsloten

Daarnaast is er voor elke portemonnee een deelnamemogelijkheid. Zo kun je er voor kiezen om mee te spelen met een enkel heel lot of juist met een vijfde lot waarmee je voor een vijfde deel van de kosten kans maken op een vijfde deel van de prijs. Daarnaast kun je ervoor kiezen mee te spelen met een straat of straatje. Be een straat speel je mee met tien loten waarbij ieder lot een ander eindcijfer heeft. Op deze manier weet je zeker dat je prijs hebt. Iedere trekking valt immers een prijs op een specifiek eindcijfer. Meespelen met een straat betekent dus dat je altijd prijs hebt. De kosten voor een straat zijn de kosten voor de tien individuele loten. Een straat loten is zowel los per trekking als in abonnementsvorm te bestellen.
Wanneer een straat te duur is, maar je toch met tien loten mee wilt spelen, kun je ook kiezen om mee te doen met een straatje Staatsloten. Wanneer je meespeelt met een straatje loten heb je eveneens tien loten, maar dan wel vijfde loten. Op deze manier speel je voor een vijfde van de prijs mee voor vijfde deel van de te winnen prijzen. Je hebt dus in ieder geval altijd prijs!

Grootste kans op miljoenenjackpot

De Staatsloterij is de loterij die het grootste deel van de inleg dat verdiend wordt aan de verkoop van loten uitkeert aan prijzengeld. Het uitkeringspercentage ligt ongeveer rond de 60 procent. Dit betekent dat van elke 100 loten die gekocht worden de opbrengst van 60 loten uitgekeerd wordt een prijzengeld. De Staatsloterij is daarmee de loterij waarbij je de grootste kans hebt miljoenen te winnen!

Staatsloterij eindejaarstrekking

Traditioneel gezien is de oudejaarstrekking de grootste trekking van het jaar. Jaarlijks doen vele miljoenen mensen mee aan deze trekking. Dat is ook niet zo raar: de hoofdprijs bedraagt vele miljoenen euro’s netto! Vele gezinnen zitten dan ook traditioneel een half uur voor de jaarwisseling aan de buis gekluisterd in afwachting van de trekking. Deelname aan de oudejaarstrekking is mogelijk met vijfde of hele loten, met of zonder jackpot. Voor velen is het een traditie alleen mee te spelen in de oudejaarstrekking.

Top