Home / Loterij opzeggen of stopzetten / Postcode Loterij opzeggen

Postcode Loterij opzeggen

Meespelen in de Postcode Loterij die je net een reden: een keer die grote jackpot winnen! Oké, een kleinere prijs is ook mooi meegenomen. Maar wanneer winst uitblijft kan het gebeuren dat je je deelname aan de loterij wilt stopzetten. Op deze pagina worden de verschillende redenen om je deelname te beëindigen toegelicht net de daarbij behorende opzegmogelijkheden.

Meespelen met minder loten, toch nog kans

Met hoe meer loten je deelneemt, des te groter is je winkans. Het moet natuurlijk wel een leuk spelletje blijven. Wanneer je overweegt te stoppen met de loterij uit kostenoogpunt en je speelt mee met meerdere loten, overweeg dan eens een deel van je loten te behouden. Zo ben je minder geld kwijt aan je deelname, maar maak je nog altijd kans op die mooie prijzen en misschien wel die miljoenen jackpot!

Meespelen met een andere loterij

De Postcode Loterij steunt gene goede doelen, toch kan het zijn dat je liever mee gaat spelen met een andere loterij. Overweeg bijvoorbeeld de vrienden loterij, die zich inzet voor gezondheid, beweging en welzijn. Of kies voor de bankgiroloterij, de loterij voor kijkt en cultuur. Wil je zelf je lotnummer beslissen? Dan is de Lotto iets voor jou. De grootste bedragen win je bij de staatsloterij of de eurojackpot. Nederland kent dus een groot aantal loterijen met ieder zijn eigen specialisme. Bekijk de mogelijkheden en kies een goed alternatief voor de Postcode Loterij!

Stoppen wegens niet winnen

Nog nooit een noemenswaardige prijs gewonnen? Of kost je deelname je meer geld dan het opgeleverd heeft? Dit kan reden zijn om te stoppen met je deelname. Natuurlijk, als je meespeelt met de Postcode Loterij steun je ook nog eens vele goede doelen. Toch voelt niet winnen als verliezen en dat wil je niet.

Opzeggen kan gemakkelijk via de telefoon. Deze manier van opzeggen werkt het gemakkelijkst: je hebt direct antwoord en weet gelijk waar je aan toe bent. Opzeggen via de mail duurt vaak lang.

Opzeggen bij overlijden

Wanneer een deelnemer overlijdt kunnen nabestaanden de deelname aan de Postcode Loterij opzeggen. Natuurlijk heb je als nabestaande wel wat anders aan je hoofd, zorg er daarom voor dat je opzegt via de gemakkelijkste weg: telefonisch. Mail kost meer tijd en kan ervoor zorgen dat de uitschrijving vertraagd wordt waardoor onnodig nog een maand meegespeeld wordt. Zorg er daar naast voor dat de volgende gegevens binnen handbereik zijn:

  • naam en adresgegevens deelnemer
  • rekening nummer (IBAN) van deelnemer

Vermeld duidelijk dat het om een overleden deelnemer gaat, dit bespoedigd de uitschrijving.

Opzegtermijn Postcode Loterij

De Postcode Loterij hanteert een maand opzegtermijn. Zorg er daarom voor dat je oprijden je verzoek tot uitschrijving indient. Wanneer je niet op tijd bent speel je dus misschien ongewenst een maand extra mee.

Manieren om op te zeggen

Je lidmaatschap beëindigen kan op verschillende manieren. Natuurlijk kun je via de post of e-mail een brief sturen met je verzoek. Nadeel van deze methoden is dat er tijd overheen gaat. Stel dat de brief ook nog eens belangrijke informatie mist die nog aangevuld dient te worden, dan ben je al snel een aantal weken verder. Kies daarom voor de snelle weg: opzeggen via de telefoon. Je hebt direct een medewerker aan de telefoon met wie je de uitschrijving direct voltooid. Wel zo handig! Tip: vraag altijd om een schriftelijke bevestiging van je uitschrijving, zo weet je zeker dat deze doorgekomen is.

Klaar om op te zeggen? Bekijk hier de contactgegevens van de Postcode Loterij.

Top