Home / Tips & advies

Tips & advies

De loterij winnen wil iedereen, maar weinigen slagen erin. Maar lukt het wel, dan gaat de winnaar vaak een onbezorgde toekomst tegemoet. Je hebt echter geen invloed op de trekking van de loterij.

Maar is de kans dat je wint dan echt niet te beïnvloeden? Jawel! Met onderstaande tips vergroot je je winkans vele malen. Geen garantie dat je de loterij wint, de kans is wel honderden al niet duizenden keren groter!

Tip 1: wees niet té hebberig

Je leest het vaak, de jackpot is nu 25 miljoen! Bedenk bij jezelf of je daad werkelijk zoveel geld nodig hebt. Immers, maakt het winnen van 5 miljoen je daad werkelijk minder gelukkig? Kun je met 5 miljoen euro je dromen niet verwezenlijken?

Vaak kun je net een kleinere prijs nét zo gelukkig zijn. De reden dat je met minder genoegen moet kunnen nemen is omdat je winkans bij een kleinere jackpot over het algemeen hoger is. De kans dat je een kleinere prijs wint is aanzienlijk groter.

Bedenk zelf daarom vooraf welk bedrag je zou willen winnen om onbezorgd en financieel onafhankelijk te leven. 25 miljoen maakt kracht niet gelukkiger dan 5 miljoen, maar wanneer je bijvoorbeeld 5 eenvijfde loten met verschillende lotnummers koopt neemt je winkans met 500% toe!

Tip 2: kies een wat onbekendere loterij

Iedere Nederlander kan de grootste loterijen van Nederland opnoemen: de staatsloterij, postcode loterij, de lotto, dit zijn wel de bekendste loterijen van Nederland. Omdat deze loterijen grote bekendheid hebben en veel adverteren met de hoge jackpots kopen veel mensen loten. Juist, veel deelnemers, kleinere winkans.

Kies daarom voor de wat minder grote loterijen. Voorbeelden zijn de vrienden loterij of de bankgiro loterij. Deze loterijen hebben aanzienlijk minder deelnemers en je wint er dus sneller.

Tip 3: spreid je kansen

Staar je niet blind op de grote jackpot, kies bijvoorbeeld in plaats van een heel lot voor vijf verschillende 1/5 loten. Op deze manier heb je vijf keer zoveel kans te winnen voor dezelfde prijs.

Een andere manier om je kansen te spreiden is door bijvoorbeeld voor meerdere goedkopere loterijen loten te kopen dan voor één duurdere loterij.

Tip 4: kies de juiste loterij

Er bestaan verschillende types loterijen. Bij de ene bepaal je zelf je lotnummer, bij anderen krijg je een lotnummer. Kan je goed tegen je verlies? Dan kun je zelf een lotnummer kiezen. Je hebt dan helemaal zelf in de hand of je wint of niet.

Stel, je kiest één nummer verkeerd en loopt daardoor de jackpot mus, dan kan het erg frustrerend zijn als je het lotnummer zelf gekozen hebt. Je kunt jezelf kwalijk nemen dat je het verkeerde nummer gekozen hebt: had ik maar toch dat andere eindnummer genomen. Kies als je niet tegen verlies kunt dus voor een automatisch nummer en ga vooral niet nadenken over welk nummer je zou hebben gekozen als je zelf zou kiezen.

Top