Home / Loterijen / Eurojackpot

Eurojackpot

Wil je echt een grote klapper maken? Speel dan mee met de Eurojackpot. De Eurojackpot is de hoogste jackpot van Nederland en komt niet zelden op tientallen miljoenen euro’s uit.
De loterij is een samenwerking tussen verschillende Europese landen. De eerste trekking vond plaats in 2012 en was een samenwerking tussen loterijen uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland en Slovenië. Later werd hier verschillende landen aan toegevoegd, waarmee sinds oktober 2015 het totaal aantal deelnemende landen staat op 17.

Deelname aan de Eurojackpot

Meespelen kan in veel Europese landen offline, maar ook online meespelen behoort tot de mogelijkheden. In Nederland is online meespelen de beste optie.
Deelnemen aan de trekking die je door vijf cijfers te kiezen tussen de 1 en 50 en daarnaast twee bonusgetallen tussen 1 en 10. Wanneer al deze getallen juist voorspeld zijn en je alle getrokken getallen die tijdens de trekking getrokken worden goed voorspeld hebt win je de Eurojackpot.

Hoogte Eurojackpot

De Eurojackpot is een van de grootste jackpots die te winnen is in Nederland. Niet zelden staat de jackpot op tientallen miljoenen euro’s, met een uitschieter naar 90 miljoen euro. Dit is tevens het hoogst mogelijke bedrag dat de loterij heeft vastgesteld; de jackpot zal niet hoger dan 90 miljoen euro worden. De minimale jackpot bedraagt altijd 10 miljoen euro.

Kosten deelname

Deelnemen kost slechts twee euro per combinatie. Een combinatie is één voorspelde potentiële uitslag, dus 5 cijfers en twee geluksgetallen. wanneer meegespeeld wordt met meerdere combinaties kost iedere voorspelling (lotnummer) twee euro.

Trekkingen Eurojackpot

Iedere week wordt op vrijdag een trekking georganiseerd. Deze vindt plaats in Finland, Helsinki. Een lot kopen kan tot 18:55 uur op de dag van de trekking. ‘s Avonds om 22:00 uur worden vervolgens de uitslagen gepubliceerd. Deze zijn te bekijken op internet en op Teletekst pagina 554. Wanneer je een lot gekocht hebt geldt deze voor een specifieke trekking.

Top