Home / Loten kopen / Loten kopen Postcode Loterij

Loten kopen Postcode Loterij

Wil je een lot kopen voor de postcode loterij? Tegenwoordig is dit heel gemakkelijk online te doen. Via de website van de nationale postcode loterij koop je gemakkelijk zelf je loten. Je kunt zelf kiezen met hoeveel loten je meespeelt. Per stuk betaal je €12,50 per trekking. Let wel op: je speelt vervolgens automatisch maandelijks mee. Er zijn 14 trekkingen per jaar en je kunt op ieder gewenst moment (dus ook na één trekking) je deelname weer stopzetten. Naast de 14 standaard trekkingen zijn er verspreid over het jaar nog extra trekkingen met extra hoge prijzen, waaronder de postcode kanjer van vele miljoenen en andere jackpottrekkingen met miljoenenprijzen.

Wanneer je een lot voor de Postcode Loterij koopt kun je ervoor kiezen de straatprijsverdubbelaar te activeren. De straatprijsverdubbelaar dient te worden geactiveerd wanneer je je loten koopt. Kosten zijn €1,25 per lot per trekking, waarmee de totaalprijs voor een Postcode Loterij lot uitkomt op 13,75 euro.

Prijzen postcode loterij

Met je postcode loterij lot speel je mee met een specifieke postcode. De prijs valt op een postcode, de combinatie van vier cijfers en twee letters. Op de winnende postcode worden vervolgens twee prijzen uitgekeerd: de straatprijs (zowel de cijfers als de twee letters van de postcode komen overeen) van 12500 per lot. Speel je mee met de straatprijsverdubbelaar, dan valt de straatprijs per lot uit op 25000 euro als de straatprijs op jouw postcode valt. Ook wordt er in de winnende straat een auto weggegeven aan een van de winnaars.

Naast de straatprijs is er bij sommige trekkingen een extra wijkprijs (alleen de vier cijfers komen overeen). De wijkprijs valt lager uit omdat hetzelfde bedrag verdeeld wordt over de gehele postcode-zone die dezelfde cijfers hebben. Dit is meestal een hele wijk, waardoor je met meerdere winnaars hetzelfde bedrag deelt.

Extra trekkingen

Naast de standaard trekkingen zijn er verspreid over het jaar nog verschillende andere trekkingen waarin grote bedragen verloot worden. Deze bedragen lopen op tot vele miljoenen. Aan deze extra trekkingen doe je automatisch mee als postcode loterij deelnemer.

Top